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| 福井県敦賀市に本社を構える高級昆布の専門店。創業明治4年。明治中頃は曹洞宗 大本山永平寺御用達として昆布を納める。大正時代から昭和の初めにかけては北大路魯山人をはじめ 京都の高級料亭との取引もはじまり今に続く。高級昆布司として150年の長きに渡り暖簾を守り続けている。 特に北海道の礼文島、利尻島で収穫された天然利尻昆布を2年、3年と専用昆布蔵で寝かせ 旨味を増す「蔵囲昆布」は世界的有名シェフからの評価が高い。 This high-quality konbu(kelp seaweed) store has its headquarters in Tsuruga, Fukui Prefecture, established in 1871. As purveyor to the Soto school of Zen's main temple Eihei-ji, from the Taisho era to the beginning of the Showa era, it started business with the luxurious, traditional restaurants of Kyoto, such as the one of artist Rosanjin Kitaoji, and its reputation as a literal high-quality konbu maker remains firm. The "Kuragakoi konbu" is particularly famous, made by harvesting the Rishiri konbu that grows naturally at Rebun lsland and Rishiri lsland in Hokkaido, and aging it for two or three years in special konbu cellars to improve the delicious taste. |
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| ここ数年、蔵囲昆布を使用した、お料理の賞味会をプロデュースするなど、社長の多才ぶりが話題となり、 有名シェフ、料理研究家、大手食品メーカー様、ソムリエ、芸能関係の皆様など交流の輪が広がっております。 お取り寄せ通販・ネット販売・神楽本店では、日本三大和紙の一つ、福井の伝統工芸品の「越前和紙」にて包装をしたギフトが大変好評です。 和紙の色柄、文様、デザインにも工夫を凝らし思索をくりかえしております。 今後もますますご期待に添えますよう、励んでまいります。 |
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| 作業風景 | 催事会場風景 |
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